Logo | Unique By Martine Interieurdesign

Een huiskamergevoel voor Huisartsen Assen-West

In maart 2021 is Huisartsen Assen-West gestart en begon in een ruimte van een andere huisartsenpraktijk in Kloosterveen. Al redelijk snel begon Huisartsen Assen-West uit haar jasje te groeien, waardoor een nieuwe, eigen plek noodzakelijk werd waar ruimte is voor nog meer groei in de toekomst. Het nieuwe pand was volledig wit en daardoor nogal kil. Het pand vroeg om een metamorfose, zodat Huisartsen Assen-West patiënten kan ontvangen in een warme en huiselijke sfeer.
Jan Pieter van Huisartsenpraktijk Assen-West case
Muurdecoratie voor Huisartsenpraktijk Assen-West door interieurontwerper Martine Plaat

“Als wij een tweede pand zouden betrekken, dan zou ik zeker overwegen om Martine weer opnieuw te vragen.”

Jan Pieter en Freek, eigenaren van de huisartsenpraktijk, zochten iemand die een totaalontwerp kon leveren om deze sfeer in het pand te realiseren. Zoals Jan Pieter het zelf zegt: “Laat je een man iets aankleden, dan wordt het al gauw zwart-wit en er komen een paar planten in te staan zeg maar”. Dat was niet waar zij voor gingen. De huisartsen werken graag samen met mensen uit de buurt, waardoor ze ook zochten naar een interieurontwerper in of rondom Kloosterveen. Zo kwamen ze bij mij terecht.

Al vrij snel daarna volgden gesprekken om in kaart te brengen waar de wensen en behoeften liggen. Wat voor gevoel moeten mensen bijvoorbeeld krijgen zodra zij de praktijk instappen? Kleur en materialen spelen daarbij een belangrijke rol, maar ook de indeling van het pand is essentieel. Zo zou eerst de pantry worden afgesloten met een schuifdeur, maar is toch de keuze gemaakt om dit open te houden. Zo stapt de bezoeker niet gelijk op een muur af, maar komt hij of zij binnen in een fijne ruimte waar gelijk een open sfeer heerst. De pantry, wachtkamermeubel en wastafelkasten zijn allemaal eigen ontwerpen, die op maat gemaakt zijn voor deze specifieke ruimte.

“Wij denken puur praktisch, van we moeten dit hebben, we moeten dat hebben. Daarom hebben we ook iemand gekozen die ook op een andere manier meedenkt, juist omdat we een huisartsenpraktijk zijn. En wat je veelal bij huisartsenpraktijken ziet is dat dat gauw een beetje een klinische omgeving wordt. Een huisartsenpraktijk mag wat ons betreft wel wat huiselijker. Dat was ook de vraag aan Martine, om de praktijk te voorzien van een nieuw ontwerp in huiselijke sfeer, zodat je het gevoel hebt niet zozeer bij de huisarts aanwezig te zijn, maar alsof je in je eigen woonkamer staat.”

Pantry voor Huisartsenpraktijk Assen-West ontworpen door interieurontwerper Martine Plaat

Wil jij ook de huiselijke sfeer terugbrengen in je bedrijfspand? Of is er een andere stijl die je graag terugziet in bijvoorbeeld de receptie, ontvangstruimte of kantoor? Ik help je graag met het verwezenlijken van een bedrijfsinterieur dat volledig past bij jou en jouw bedrijf. Laten we samen kennis maken om de mogelijkheden te bespreken.

Interieurontwerper Martine Plaat uit Assen
Werkkamer voor Huisartsenpraktijk Assen-West door interieurontwerper Martine Plaat
Contact opnemen

Klein contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.