Logo | Unique By Martine Interieurdesign

Een hotelchique receptie voor Oving Auto's

Familiebedrijf Oving is al meer dan 100 jaar een begrip in de regio. Van het verkopen van auto’s tot het repareren ervan. Hoewel de expertise rondom auto’s al generatie op generatie wordt doorgegeven, is het ook belangrijk dat het bedrijfspand qua uitstraling meegaat met de tijd. Zo was de receptie al 20 jaar oud, waardoor de ruimte vroeg om een nieuw jasje. Albert Oving klopte bij mij aan voor hulp.
Albert Oving, van Oving Auto's voor samenwerking Unique by Martine
Autobedrijf receptie zithoek styling van Unique by Martine

“Ik werd verrast door de tekening: dan zie je dat je heel wat anders kan maken van zo’n vertrek.”

Albert is geen onbekende, ik kom zelf namelijk af en toe in zijn autozaak. Daardoor moest Albert ook gelijk aan mij denken toen de behoefte kwam voor een nieuw ontwerp van de receptie. Het is mooi als je op die manier wat voor elkaar kunt betekenen. Samenwerken met mensen in je eigen omgeving.

De receptie en het kantoor waren voorheen gebroken-wit en gedateerd, waardoor een opfrisbeurt in de vorm van een nieuw design gewenst was. Samen kwamen we tot het besluit dat ‘hotelchique’ een passende stijl zou zijn. Een stijl die warmte in de ruimte brengt met een mix van moderne en antieke elementen. Toen was het zaak om deze stijl te vertalen in een helder ontwerp. In een 3D-tekening heb ik de receptie vormgegeven.

Het geschetste beeld viel al gelijk in de smaak. Met wat kleine aanpassingen kon er daarna aan de slag worden gegaan om de tekening werkelijkheid te maken. Samen met een interieurbouwer is het ontwerp van de receptie tot leven gebracht. Om de ruimte aan te kleden is er gekozen voor een mooie mix in het behouden van oude meubels en kiezen voor nieuwe elementen. Zo zijn de tafel, het bureau en de stoelen in het kantoor gelaten zoals ze zijn. Ook de granieten vloer die al 20 jaar in de receptie ligt is daar gebleven. Iets wat nog mooi is en past in de nieuwe stijl hoef je niet zomaar te vervangen.

Autobedrijf receptie styling van Unique by Martine
Autobedrijf kantoor styling van Unique by Martine

“We hebben van tevoren goed afgesproken wat de invulling ging zijn. Ik ben er zeer content mee.”

Deze hotelchique stijl is gelijk zichtbaar bij binnenkomst van het entree. De bezoeker wordt verwelkomd door heerlijke fauteuils in een warme bruine tint. Hotelchique kom je nog meer tegen wanneer je bij de receptie bent, door de zwarte tinten gecombineerd met het donkere hout, afgestijld met een grote vaas met bloemen. Een groot verschil ten opzichte van de witte ruimte die er voorheen zat.

De communicatie van begin tot eind was goed op elkaar afgestemd, waardoor de samenwerking soepel verliep. Het is belangrijk dat je open en eerlijk met elkaar kunt zijn om zo het gewenste resultaat te behalen. Daar zijn we dan ook samen in geslaagd.

Zo kan Oving Auto’s nog jaren genieten van de vernieuwde receptie en het kantoor in hotelchique stijl!

Autobedrijf interieur metamorfose van Unique by Martine

Is een hotelchique look ook wat jouw bedrijfspand nodig heeft? Of heb je een andere stijl in gedachten voor je kantoor, receptie of andere ruimte? Ik kan jou helpen bij het verwezenlijken van een bedrijfsinterieur dat volledig aansluit bij jou en jouw bedrijf. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Mooi, ik ben ook nieuwsgierig naar jou! Laten we vrijblijvend kennismaken om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Interieurontwerper Martine Plaat uit Assen
Autobedrijf wand styling van Unique by Martine
Contact opnemen

Klein contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.