Logo | Unique By Martine Interieurdesign

Een strakke, maar sfeervolle woning voor Lisa

De woonkamer van Lisa en haar man was vroeger een oude schuur. Dit hebben zij omgetoverd tot een leefbare woonkamer, maar het bleef lastig om de juiste sfeer aan te brengen. De inrichting was kil en ongezellig, waardoor het tijd was voor verandering. Lisa en haar man besloten dat hulp van een interieurontwerper nodig was om de woonkamer de metamorfose te geven die ze verdienen om zo een fijn thuis te hebben.
Interieur designer Martine Plaat in gesprek met klant
Ontwerp strakke sfeervolle woning design Interieur | By Martine Plaat in Assen Drenthe

Lisa en haar man waren op zoek naar iemand die het huis strak kan inrichten, maar ook de juiste sfeer kan aanbrengen. Een strak interieur kan namelijk ook gezellig zijn. We gingen samen in gesprek om erachter te komen wat er moest gebeuren in de woonkamer. Zo kwamen we erachter waarom het gezin moeite had om de kilte in huis weg te nemen. Dit kwam door de vele gladde materialen die in huis werden gecombineerd. De tegelvloer, leren bank en effen gordijnen kwamen gezamenlijk niet goed tot hun recht. Om sfeer aan te brengen heb je een goede mix nodig van verschillende stoffen, vormen en materialen.

Op basis van de wensen en stijl van Lisa en haar man ging ik aan de slag om het moodboard te realiseren met kleuren en materialen die goed tot zijn recht komen in de gevraagde stijl. Daarna volgde een 3D-tekening van de woonkamer om zo de plannen nóg beter in beeld te brengen. Zoals Lisa zelf zegt: “…dan wordt het ook heel zichtbaar, wat ik echt top vind. Ik vind het heel moeilijk als ik kleuren op tafel zie dat ik dan denk ‘ohja dan komt het er zo uit te zien.’ Ik heb geen idee, ik moet dat zien in een plaatje. Dat is natuurlijk fantastisch dat je dan te zien krijgt hoe je huis eruit komt te zien”. Vol enthousiasme gingen we daarna samen op pad om de stoffen en materialen in het echt te bekijken om tot de juiste keuzes te komen.

“Als wij vragen hebben dan sturen we even een spraakbericht of foto’s naar elkaar, dus dat contact is gewoon hartstikke goed.”

Impressie woning Lisa door interieurontwerper Martine
Strakke sfeervolle woning design Interieur | By Martine Plaat in Assen Drenthe

“Als ik echt grote dingen wil veranderen, dan ga ik dat zeker weer via Martine doen”. En dat is gebleken ook. Na het afronden van de woonkamer zijn er nu ook plannen om de gang en slaapkamer van het huis aan te pakken, waarvan de tekeningen al zijn gemaakt. Ook hebben Lisa en haar man sinds kort een vakantiehuis elders in Nederland, waar ik ook de benedenverdieping mag aanpakken. “Wij zijn zeer over haar te spreken, anders hadden we dit natuurlijk niet gedaan”.

Ook het persoonlijk contact wordt gewaardeerd. “Als wij vragen hebben dan sturen we even een spraakbericht of foto’s naar elkaar, dus dat contact is gewoon hartstikke goed. Ik denk dat dat ook wel heel belangrijk is en dat dat ook Martines kracht is, wat het ook persoonlijk maakt. Je bent namelijk wel iemands huis aan het inrichten. Als je als ontwerper dan bijvoorbeeld heel kil zou zijn of je doet dat op een afstandelijke manier, dan denk ik niet dat mensen nog snel bij je terugkomen”

Wil jij ook een strak en sfeervol interieur? Of ben je nieuwsgierig naar een andere woonstijl? Ik kan je helpen jouw droominterieur te verwezenlijken. Laten we kennismaken met elkaar om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Interieurontwerper Martine Plaat uit Assen
woonkamer interieur door interieurontwerper Martine Plaat
Contact opnemen

Klein contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.